20 jaar garantie op vloeren
Hoge kwaliteit
10 jaar ervaring

Vraag een offerte aan!

Direct een prijsindicatie

Laminaat

Wij helpen u graag verder aan de perfecte vloer. Voor uw situatie, budget en voorkeuren. De showroom is vrijblijvend op afspraak open of wij komen ook graag bij u langs om te praten over uw wensen.

Vrijblijvende offerte Direct bellen Direct bellen

Op zoek naar laminaat?

Laminaat is een populaire vorm van vloerbedekking die bestaat uit verschillende lagen samengeperst materiaal, meestal houtvezels, harsen en papier. Het wordt vaak gebruikt als een kosteneffectieve alternatief voor hardhouten vloeren en kan eruitzien als hout, steen of andere materialen vanwege de fotografische toplaag die wordt gebruikt om het uiterlijk te repliceren. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en eigenschappen van laminaatvloeren:

 

  1. Materiaalsamenstelling: Laminaatvloeren bestaan meestal uit vier belangrijke lagen. De toplaag is een transparante, beschermende laag die het laminaat bestand maakt tegen slijtage, krassen en vlekken. Onder de toplaag bevindt zich de fotografische laag, die het uiterlijk van het laminaat bepaalt. Daaronder bevindt zich de kernlaag, meestal gemaakt van geperste houtvezels en harsen, die de stabiliteit en duurzaamheid biedt. Ten slotte is er de onderlaag, die fungeert als vochtbarri├Ęre en helpt bij het stabiliseren van het laminaat.
  2. Uiterlijk en ontwerp: Laminaat is verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, kleuren en texturen. Dit betekent dat u laminaatvloeren kunt vinden die eruitzien als verschillende soorten hout, steen, tegels en zelfs abstracte ontwerpen.
  3. Duurzaamheid: Laminaatvloeren zijn over het algemeen duurzaam en bestand tegen slijtage, deuken, krassen en vlekken. Ze zijn vaak bestand tegen vervaging door zonlicht.
  4. Gemakkelijk te onderhouden: Laminaatvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze vereisen meestal alleen regelmatig stofzuigen en dweilen om ze schoon te houden.
  5. Installatiegemak: Laminaatvloeren kunnen doorgaans zwevend worden geïnstalleerd, wat betekent dat ze niet aan de ondervloer worden gelijmd of gespijkerd. Ze gebruiken vaak een kliksysteem of vergrendelingssysteem om de planken of tegels aan elkaar te bevestigen. Dit maakt de installatie toegankelijk voor doe-het-zelvers.
  6. Kosten: Laminaatvloeren zijn doorgaans betaalbaarder dan hardhouten vloeren of PVC Vloeren, wat hen aantrekkelijk maakt voor budgetbewuste consumenten.
  7. Geluidsabsorptie: Sommige laminaatvloeren hebben geluidsabsorberende eigenschappen, wat kan bijdragen aan een stillere leefomgeving.
  8. Niet geschikt voor vochtige ruimtes: Het is belangrijk op te merken dat laminaatvloeren niet geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, omdat ze gevoelig kunnen zijn voor waterinfiltratie.

Uw nieuwe laminaat

Onze vakmannen hebben veel ervaring met het aanbrengen van een laminaat. kom langs in onze showroom in Dordrecht en zie welke opties en kleuren het beste passen in uw interieur.

Houtlook
Betonlook
Visgraat

Vrijblijvende offerte

Recente projecten

Ontdek hier een verzameling van onze meest recente projecten, waar we met trots aan hebben gewerkt. Laat u inspireren door de vakmanschap en creativiteit die we hebben toegepast in diverse interieurprojecten.

Alle projecten bekijken

Merken waar we mee werken

Vraag vrijblijvend advies

Wat kunnen wij voor u betekenen? We horen het graag! We willen u dan ook vragen om ons te bellen op 06-30120696 of ons offerteformulier in te vullen.

Vrijblijvende offerte Direct bellen